Portefølje

Flying BizKit er et springbræt for iværksættere, og vi har siden september 2020 lavet mange spændende investeringer. Det er vigtigt for os ikke blot at investere i virksomheder, men også i menneskerne bag. Vores filosofi er at bruge vores egen viden og erfaring til at etablere et plateau for udvikling af mennesker og for virksomheders næste vigtige skridt og dermed skabe fremdrift og succes. Det handler om mennesker i mesterlære og kommercialisering af startups igennem en holdbar strategi, realistiske mål og en fokuseret plan.

I vores investeringer er social ansvarlighed vigtigt, og vi vurderer vores investeringer på andet end det økonomiske afkast alene. I vores optik er afkast nemlig tredimensionelt: Økonomisk, samfundsøkonomisk og socialt. Social Impact er det, vi brænder for.

Læs og hør mere om Kaspers tanker i medierne.

Vores investeringer

Økonomista er livsstilsmagasinet, der med kærlig hånd ærligt inspirerer og guider kvinder til en stærkere privatøkonomi. Magasinet blev lanceret i 2020 med visionen om, at det skal være hyggeligt og rart at læse og tale om økonomi uden løftede pegefingre. Skaberen bag er iværksætter, økonominørd, journalist, redaktør og foredragsholder Mille Skjold Madsen. Mille holder også foredrag om økonomi og på hendes Instagram finder man masser af viden, inspiration og tips til privatøkonomiens mange facetter. For Mille ligger også miljøet hende meget på sinde, og derfor er Økonomista trykt på FSC-certificeret papir hos et CO2-neutralt, cradle-to-cradle certificeret og miljøneutralt trykkeri. Flying BizKit ser i den grad frem til at støtte Milles vækstrejse med Økonomista og visionen om at gøre det lettere at træffe stærke valg for ens privatøkonomi.

Bloom Institute blev stiftet i 2018 med en vision om at udfolde børn og voksnes medfødte skaberkraft, styrke deres handlekraft og udvikle deres evne til at stå stærkere i fællesskabet og i verden – som dem de er. Bag virksomheden står Julie Pi, som er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, udøvende kunstner, musikskolelærer, iværksætter, konsulent og direktør. Hun insisterer på nødvendigheden af at kende og aktivere menneskers fulde potentiale, for at de kan stå stærkt i sig selv og i fællesskabet. Derfor grundlagde hun Bloom Institute, for – ved hjælp af kunstneriske metodikker og værktøjer – at udfolde den enkeltes potentiale samt tydeliggøre deres drive, motivation og værdier. Bloom Institute tilbyder bl.a. fritids-, weekend- og ferietilbud til skolebørn samt kurser, efteruddannelse, foredrag, workshops og lederudvikling til voksne, herunder kurser til ledige. De underviser derudover i personlig ledelse og kreativ procesfacilitering for undervisere, lærere, pædagogisk personale og andre, der arbejder med børn og unge.

Skolen Online blev stiftet i 2019 af Tanja Schjellerup, med det formål at sikre læring, uddannelse og ikke mindst faglig trivsel for børn og unge. Hos Skolen Online kan man tage hele eller dele af grundskoleuddannelsen, og der findes tilbud til både private, virksomheder og kommuner. Der er særlig fokus på de børn, der ikke trives i de traditionelle uddannelsestilbud, har ufrivilligt skolefravær, skolevægring eller behov for andre rammer at lære i, men ikke behov for en specialskole. Derudover elever bosat i udlandet, digitale nomader og hjemmeunderviste børn, som har behov for at få undervisning i ét eller flere fag. Udover live online klasseundervisning tilbyder Skolen Online blandt andet 1:1 undervisning, lektiehjælp, ordblindeundervisning, mentorstøtte og uddannelsesvejledning. Og der er plads til alle. I Flying BizKit glæder vi os over at være blevet en del af en stærk EdTech-virksomhed og læringsplatform, der har fokus på børn, unge, deres uddannelse og trivsel.

Mikkel Gade Larsen, tidl. stifter af Restudy, og Natacha Vinding står bag virksomheden Mindcap, der beskæftiger sig med læringsteknologi. Deres fokus er på at skabe forankring af den læring, som ansatte i erhvervslivet tager med sig hjem fra kurser og uddannelsesforløb. Med deres stærke, digitale produkt inden for EdTech til erhvervslivet er der samtidig fokus på øget trivsel. I Flying BizKit glæder vi os til at være med til at udbrede deres værktøj, der integrerer læring og personlig udvikling i hverdagen. Der er for os at se en stærk vinkel ind i et voksenliv, der i højere og højere grad har oplevet et underligt miks af flydende og faste grænser mellem det private og det professionelle.

 

Social Vanilla blev stiftet i 2020 af Amie N’Dong og Mikael Mortensen. De arbejder for at skabe sociale forandringer med deres forretning, og især inden for fødevareindustrien. Her skaber de link mellem småbønder i Afrika syd fra Sahara og det internationale marked for at skabe socialøkonomisk vækst lokalt. Helt specifikt arbejder Social Vanilla for at gøre vaniljeindustrien mere bæredygtig, både socialt, samfundsøkonomisk og miljømæssigt. Det handler om at gøre en forskel, bl.a. igennem nye løsninger i vaniljens værdikæde for at sikre bedre dyrkningsmetoder, flere penge til småbønderne, ordentlig løn til deres ansatte og de bedste forarbejdningsmetoder af vaniljen. Gennemsigtighed i værdikæden er en af nøgleværdierne hos Social Vanilla, og igennem deres partnerskaber med NGO’er er de med til at sikre, at vaniljebønderne også tilbydes træning og adgang til opdateret landbrugsviden, så de kan forbedre deres produktion. Det er vi i Flying BizKit stolte af at støtte op om. 

 

 

Niklas Marschall og Anders Søndergaard Poulsen står bag YOLI, et interaktivt og skærmfrit brætspil udviklet i samarbejde med pædagoger. Spillet er baseret på en legende tilgang til læring for de 3-6 årige, hvor både krop, sanser og fantasien sættes i gang. I Flying BizKit er vi glade for at bakke op om endnu en god løsning til børn, der skaber et godt fundament for deres skolestart.

 

 

I starten af 2021 sagde Amalie Danckert og Mathias Probst farvel til jobbet som folkeskolelærere og dedikerede sig 100% til virksomheden WOOF og visionen om en dansk ungdom, der trives. Begge er uddannede TeachFirst-lærere, der har arbejdet med elever i socialt udsatte områder og brænder for bedre trivsel i de danske grundskoler. Med deres digitale værktøj afdækkes konkrete forhold, der kan foranledige mistrivsel i den enkelte klasse, og herefter kortlægges håndgribelige og målbare tiltag. I Flying BizKit glæder vi os til at være med til at opkvalificere trivselsindsatsen på de danske grundskoler igennem en transparent indsats med synlige resultater. Trivsel er nemlig grundstenen for al læring – i skolen som i livet.

 

Corprate logo sort


Imtiaz Ahmed og Zeshan Anwar kom på idéen til Corprate i 2021, da de ønskede at gøre rekrutteringskulturen mere fair og transparent. De har begge en stærk baggrund inden for IT-rekruttering, hvor mange års erfaring har gjort dem til eksperter på området og givet dem et kæmpe netværk inden for IT-branchen. I Flying BizKit glæder vi os til i fællesskab at få udvidet deres forretning med endnu flere værdiskabende ydelser til den sultne IT-branche, hvor Imtiaz og Zeshan allerede står bag virksomheden Iniziu med speciale i IT headhunting.

MYINNERME

Marie Ulstrup og Louise Herping Ellegaard står bag MYiNNERME, hvor de har kombineret deres fælles viden om psykologi og digital formidling. MYiNNERME er en digital løsning til familier med følelsesmæssige udfordringer, hvor målet er at øge trivslen for børn, unge og deres forældre igennem behandlingsforløb, som de har adgang til 24 timer i døgnet. Vi er glade for at kunne bakke op om MYiNNERME som mentalt træningscenter, der gør børn stærkere og bedre til at forstå og håndtere de problemer, de møder på deres vej i livet.

piximakey-logo

Amanda Rasmussen og Magdi el-Toukhy står bag virksomheden Spilværk, der har skabt Piximakey – en animationskuffert og app udviklet af fagfolk med baggrund inden for læringsteknologi, filmpædagogik og spiludvikling. De har i tidligere projekter modtaget støtte fra bl.a. Det Danske Filminstitut og Medierådet for Børn og Unge. Formålet med Piximakey er at gøre en forskel for børns digitale liv hjemme, i børnehaven og i skolen, hvor vi siger farvel til tankeløs skærmtid og goddag til digital kreativitet.

pathfindr website2

Jeppe Søndergaard og Laurits Rasmussen står bag Pathfindr, der gør det nemt at tilføje video- og talebeskeder til et hvilket som helst IT-system, hvor brugere udveksler beskeder. Som systemerudbyder får man med Pathfindr’s plugins adgang til avanceret teknologi, der kan implementeres på få dage, og slutbrugerne får redskaber til at kommunikere hurtigere og bedre. Pathfindr blev oprindeligt grundlagt som feedbackbox i 2018 med det formål at gøre feedback nærværende, målrettet og ikke mindst en accelerator for læring. I 2020 blev virksomheden udvalgt til at deltage i et ambitiøst EU-finansieret innovationssamarbejde med bl.a. forskere fra RUC og en række innovative uddannelsesinstitutioner. En pivotering af produktet i 2022 resulterede samtidig i en rebranding af virksomheden, der blev til Pathfindr.

boernebasen-logo

Katrine Falkenbergs hjerte har altid brændt for at hjælpe børn. Fra hendes mange rejser til børnehjem og andre projekter for ekstremt belastede børn, til 8 års arbejde som socialrådgiver inden for børne- og familieområdet. Her blev det meget tydeligt, at hun manglede en digital platform, som kunne give et nemt og hurtigt overblik over alle sociale tilbud. Det vækkede idéen om Børnebasen, hvor fagfolk effektivt og på bedste vis kan hjælpe udsatte børn og familier. Vi arbejder på at få Børnebasen udbredt i hele Danmark, så alle børn og unge kan få en glad og tryg opvækst. I sommeren 2022 overtog Flying BizKit det fulde ejerskab af Børnebasen.

mosh-logo

Faiza Bajalan har altid vidst, at hun ville skabe sit eget, men ikke hvad. Lige indtil den dag, hvor hendes mor kom hjem med noget daddelguf fra supermarkedet, der smagte mildt sagt tarveligt. Hun tænkte ved sig selv, at her var rent faktisk et produkt, som hun havde meget viden om fra sin barndom i morfarens frugtplantager i Irak. Og hermed opstod dedikationen til dadlen og starten på hendes eventyr som selvstændig. MOSH by Faiza drives af søstrene Faiza og Fanek Bajalan. De vil gøre dadlen til en fast del af folks hverdag, med originale kvalitetsprodukter og fantastiske sanseoplevelser i højsædet.

Vores samarbejder

Forum til Fremme af Social Debat

Flying BizKit har indgået samarbejde med foreningen Forum til Fremme af Social Debat, hvor Kasper Holst Hansen i 2022 er indtrådt i bestyrelsen.

Foreningens aktiviteter har til formål at gøre en forskel for samfundets mest udsatte ved at udbrede og løfte kvaliteten af den socialfaglige og socialpolitiske debat og analyse i Danmark, igennem både forummet og udgivelsen af tidsskriftet Social Kritik. Drivkraften bag tidsskriftet er ansvarshavende redaktør Mette Bladt. Både redaktion, skribenter og bestyrelse arbejder frivilligt.

Social Kritik i sin oprindelige form blev skabt af Benny Lihme i 1988, men er nu i trit med mediernes digitale tidsalder relanceret i et online koncept med plads til debat i åbent forum, som er både i tidens og tidsskriftets ånd.

Kasper og Flying BizKit er glade for at være en del af at løfte foreningen til nye højder.

Flying BizKit har indgået samarbejde med foreningen Sport Creates Memories (SCM), hvor Kasper Holst Hansen i 2022 er indtrådt i bestyrelsen. Foreningens stifter er den sociale iværksætter og professionelle fodboldspiller Laura Juul Hansen. Sammen sætter vi retning og mål for foreningens vækst, med ambitionen om at gøre verden til et bedre sted igennem sport. Den glæde og det frirum og de fællesskaber, som sport skaber, skal alle have mulighed for at opleve.

Den specifikke fokus er børn i fattigdom, med en hård opvækst og i det hele taget svære livsvilkår forskellige steder i Afrika, hvor SCM indtil videre er udbredt i Kenya og Ghana. De opererer med en bæredygtig model, hvor frivillige, der ønsker at gøre en forskel, uddannes til at etablere og drifte fodboldklubber lokalt.

Vi er meget glade for at bakke op om at gøre en forskel for verdens børn. Deres ambassadører er mange, blandt andre Michael Essien, Joakim Mæhle, Kathrine Kühl, Emiliano Marcondes og Brian Brizze.

Vi dyrker talentet

Vi tror på talentet og ser et hav af paralleller imellem eliteidræt og iværksætteri. Vi har derfor indgået samarbejde med OL-håb og kajakroer på det danske seniorlandshold, Emma Sofie Bock. Emma træner hver eneste dag for at blive den hurtigste, den stærkeste og den bedste kajakroer i verden. Vi vil sammen med Emma og vores iværksættervirksomheder skabe fede synergier og inspirere hinanden i jagten på at lykkes. 

”Gennem flere år har jeg fulgt og sponsoreret den danske eliteroer Emma Bock. Hun vil til OL. Man kan se viljens uendelighed i hendes øjne. Vi kommer dog ikke til at se Emma til OL her til sommer, for hun ramte stolpen i kvalifikationen. Hvad tror du, at hendes reaktion var? Hun tog en uge ud til at få styr på følelserne og derfra genetablerede hun sin indre vilje og rettede blikket mod de næste delmål frem mod OL i 2024. Se, det er villighed, viljestyrke og vinderattitude. Så kære iværksættere: Dyrk viljen til at sejre og acceptér de nederlag, der uundgåeligt kommer. For en ægte sejr smager bedst, når man kender uretfærdighedens dyb. Også selvom det bare er business.”

– Kasper Holst Hansen, stifter af Flying BizKit

Talentsnakke

Iværksættere kan lære en masse af eliteidrætten og blive inspireret på vejen mod succes. De støder mere end ofte på de samme udfordringer som Emma – at arbejde selvstændigt og ofte alene, at tro på noget, man håber på at lykkes med, og kæmpe videre på trods af modgang, at træffe svære og usikre beslutninger, at holde liv i sine drømme i en nogle gange hård virkelighed og målrettet at dyrke viljen til at sejre. Her er talent ikke nok. Det kræver hårdt arbejde, udholdende og en stærk vilje.

Vi har haft Emma forbi Birkerød til en snak med Kasper, og du kan nedenfor lytte til et uddrag af deres inspirerende dialog om talent nedenfor. Hvis du vil have det hele med, kan du booke et foredrag med dem – kontakt os for at høre mere.

Du kan læse mere om vores foredragsmuligheder her.

”Jeg tror, mange glemmer, at når man siger præstation, forbinder mange det med nervøsitet. Det er noget, jeg har arbejdet en del med, fordi nervøsiteten er vigtig for mig. Til at starte med vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle gøre, når nervøsiteten kom op til et stævne, men når man lærer at bruge nervøsiteten rigtigt, så finder man ud af, at den er helt uundværlig.”

– Emma Sofie Bock, landsholdsroer
Følg Emmas rejse på vejen mod OL 2024

Vil du være med?

Har du lyst til at investere så lidt som DKK 5.000 i startups inden for SocialTech? Så kom og vær med! Ved at tilkendegive din oprigtige og 100% uforpligtende interesse, hjælper du os med at få et klart billede af Danmarks lyst til at gå forrest inden for SocialTech!